Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Act Sustainable Research Conference - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Act Sustainable Research Conference

Konferens

Varmt välkommen till premiären av Act Sustainable Research Conference; en konferens för dig som är forskare vid Göteborgs universitet eller Chalmers och som vill stärka dina kontakter med hållbarhetsintresserade forskare och forskarnätverk från andra discipliner, öka din kunskap om utmaningarna vi står inför och bli bättre på påverka med din forskning. Konferensen arrangeras som en del av Chalmers och Göteborgs universitets hållbarhetsvecka Act Sustainable.

Vi har mindre än 10 år på oss att transformera världen så att vi når de Globala målen för en hållbar utveckling. I FN:s Global Sustainable Development Report för 2019 The Future is now: Science for achieving sustainable development betonas att det finns ett brådskande behov av mer ambitiösa och transformativa åtgärder för att vi ska lyckas nå målen. Rapporten visar också på vikten av att vägarna till omställning grundar sig i vetenskap.

Hur kan forskning vid Göteborgs universitet och Chalmers bidra till denna transformation, hur utnyttjar vi bäst den kunskap och de kontakter som finns i vår forskning och för vårt nyttiggörande och vad behöver vi göra för att främja mer forskning som syftar till att ställa om samhället i en hållbar riktning? Det är några av frågeställningarna som konferensen önskar besvara.

Call for abstract är öppet, deadline 31 augusi - läs mer här

Konferensen arrangeras på engelska. För mer information om konferensen och hur du som forskare kan bidra, se den engelska sidan för konferensen

Erbjudande till centrum och nätverk vid Chalmers och Göteborgs universitet
Vi välkomnar alla hållbarhetsinriktade centrum och nätverk på Chalmers och Göteborgs universitet att delta som utställare på konferensen. Dessutom kan ni anmäla intresse för att vara medarrangör för en eller flera av de tematiska sessioner som arrangeras under konferensen. Se den engelska sidan för mer information om dessa. Kontakta projektledare Caroline Petersson för att anmäla intresse.

Föreläsare: Katherine Richardson, Köpenhamns universitet Christian Azar, Chalmers Tekniska Högskola Merrit Polk, Göteborgs universitet Gabriel Wikström, Nationell Agenda 2030-samordnare Anna Jöborn, VD Mistra, med flera

Datum & tid: 2020-11-18 kl 09:00 till 2020-11-19 kl 16:00

Kategorier: Hållbar utveckling

Arrangör: Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV)

Plats: Chalmers Conference Centre

Kontaktperson: Caroline Petersson

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?