Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37
Konferens
Hur kan vi skala upp de lokala biomarina näringarna i Västsverige och få ut fler hållbara och proteinrika livsmedel från havet till samhället? Och hur kan vi arbeta kring förändrade normer och konsumtionsmönster för att ytterligare öka efterfrågan? Det är några av de frågor som kommer att beröras på Agenda 2030 i Väst forumträff om proteinrika livsmedel från havet. Dessutom bjuds det på tångbaserad jullunch samt rundvandring på Kristineberg.
Vi behöver mätta en växande befolkning på ett hållbart och hälsosamt sätt. Globalt sett kommer idag endast 6 % av vårt proteinintag från de biomarina näringarna, samtidigt som 70 % av jordens yta består av hav. När man tänker på mat från havet kanske många tänker på fiskfiléer, men havet har mycket mer än så att erbjuda och många innovativa lösningar finns redan.
Det svenska vattenbruket och de biomarina näringarna är fortfarande till stor del ett outforskat område trots att vi har en enorm potential och mycket kust. En potential som ytterligare kan bidra till Sveriges uppfyllande inom flera av de Globala målen.
Det finns ett uttalat behov av ökad samverkan mellan entreprenörskap och marin forskningskompetens. Samtidigt behöver vi också arbeta för förändrade normer och konsumtionsvanor för att de marina livsmedlen till större utsträckning ska bli en naturlig del av vår vardagskost.
Läs mer och anmäl dig senast 4 december
Arrangörer: Agenda 2030 i Väst, Maritima klustret i Västsverige, Innovatum Science Park och Kristineberg Marine Research and Innovation Centre
Datum: 2019-12-11
Tid: 09:30 - 15:30
Kategorier: Hållbar utveckling
Plats: Kristineberg marina forskningsstation vid Göteborgs universitet i Fiskebäckskil
Evenemangslänk: Läs mer om Framtidens proteiner växer i havet!
Kontaktperson: Caroline Petersson