Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Banbrytande berättelser: Bödeln - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Banbrytande berättelser: Bödeln

Föreläsning

Passionsberättelsen utgör en av de mest centrala delarna i den västerländska litteraturtraditionen och är kristendomens centrum. Pär Lagerqvists roman Bödeln tar avstamp i passionsberättelsen

Historien om Jesus sista vecka, död och återuppståndelse fängslar ständigt och har gestalts otaliga gånger. Pär Lagerqvists roman Bödeln tar avstamp i passionsberättelsen. Den utkom 1933 som en reaktion på nazismens Tyskland och rönte stor internationell uppmärksamhet. Vad är det som engagerar så mycket med passionsberättelsen? Hur känner vi igen den i Lagerkvist roman?


Hör Gunnar Samuelsson, doktor i regligionsvetenskap vig Göteborgs universitet, föreläsa om passionsberättelsen med utgångspunkt i Pär Lagerkvists roman Bödeln.


Banbrytande berättelser är en litterär salong med föreläsningar om litteratur som har förändrat synen på människan och världen, som påverkat lagstiftning, samhällsordning och historieskrivning, och som i en del fall skapat nya villkor för dikten själv.Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21, Jonsered


Anmälan per e-post: jonseredsherrgard@gu.se


Program: 18.00 kaffe, 18.30 föreläsning, 19.15 samtal och frågor,


Pris: 100 kr inkl kaffe och smörgås. Obs! kortbetalning.


Vägbeskrivning: se www.jonseredsherrgard.gu.se


Ett samarbete mellan Jonsereds herrgård och Institutionen för litteraturvetenskap, idéhistoria och religion, båda vid Göteborgs universitet.


Datum: 2020-03-31

Tid: 18:00 - 20:00

Kategorier: Litteraturvetenskap

Arrangör: Jonsereds Herrgård

Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21
William Gibsons väg 21,

Kontaktperson: Jonsereds herrgård

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?