Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

De fyra elementen: Jord - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

De fyra elementen: Jord

Seminarium

Med idén om de fyra elementen förklarade antikens människa ett kosmos av grekiska gudars nyckfullhet. Det var en värld bestämd av ett fåtal urämnen - jord, vatten, eld och luft. En kosmologisk väv av vad som senare kom att separeras i sinnligt och andligt, fysik och metafysik.

I takt med naturvetenskapens landvinningar, moderniteten och industrialiseringen har människan alltmer tagit makten över naturen. Kartlagt, erövrat och exploaterat. Naturen svarar med ökad nyckfullhet. Kvar står samtidigt existentiella frågor som "Where have all the soldiers gone?". Vi stiger ned i gravjord, blomsterjord, matjord, keramiklera, liv ovan och under jord, bland mylla och maskar. En exkursion i elementet jord utifrån idéernas historia, vetenskapens och konstens samtid.

Rikard Wingård fil.dr. litteraturvetenskap, Sara Möller keramikkonstnär, Christer Erseus docent i biologi och miljövetenskap, Tobias Granmo och Daniel Berg/Duo Granmo Berg kammarmusiker och universitetslektorer Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet.

"De fyra elementen - en musikalisk, multikonstnärlig och vetenskaplig exkursion", del I.

Datum: 2019-12-03

Tid: 12:00 - 15:30

Kategorier: Konst, Musik, Naturvetenskap, Idéhistoria, Humaniora, Tvärvetenskap

Arrangör: Jonsereds herrgård & Högskolan för scen och musik, båda vid Göteborgs universitet

Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21

Evenemangslänk: Läs mer om De fyra elementen: Jord

Kontaktperson: Jonsereds herrgård

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?