Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Från ämbetsman till tjänsteperson - en ny balansakt? - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Från ämbetsman till tjänsteperson - en ny balansakt?

Seminarium

Jonseredsseminarium: Ämbetsmannens roll har sysselsatt politiker, journalister, författare, medborgare och andra alltsedan byråkratins barndom. Men vad har hänt med ämbetsmannaskapet under senare decennier?

Ämbetsmannen har blivit tjänsteperson. Är det ett tecken på ett nytt politiskt, offentligt och medialt landskap? Hur kan tjänstepersoner göra när politiker pressar på? När intressegrupper kräver sitt? När mediedrevet går? Vissa ser en växande aktivistbyråkrati, andra brist på ämbetsmannaansvar. Vad säger historia, juridik, teori och praktik om ansvar, handlingsutrymme, meddelarfrihet, yttrandefrihet, och en tjänstepersons balanserande av både ryggrad och armlängds avstånd?

Vicki Johansson professor i offentlig förvaltning, och Lars Karlsson fil.dr. statsvetenskap, båda vid Förvaltningshögskolan Göteborgs universitet, Jan Kaaling tid. chef samhällsanalys och statistik, Göteborgs Stad, Maria Johansen fil.dr. och universitetslektor idéhistoria, Göteborgs universitet, och Fouad Youcefi ordförande Grävande journalister och reporter SVT Nyheter Väst.

---

Till seminarierna skickas personliga inbjudningar ut. Antalet platser är begränsat.

Är du som aktör intresserad och önskar att, i mån av plats, delta i seminariet? Maila ditt intresse till jonseredsherrgard@gu.se tillsammans med namn, organisation och din roll inom denna, samt vilken ingång du har till seminariets ämne.

Datum: 2019-10-15

Tid: 09:30 - 15:30

Kategorier: Samverkan, Samhällsvetenskap, Humaniora, Media/Journalistik

Arrangör: Jonsereds herrgård Göteborgs universitet i samverkan med Stadsledningskontoret och Kulturförvaltningen Göteborgs stad

Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21

Evenemangslänk: Läs mer om Från ämbetsman till tjänsteperson - en ny balansakt?

Kontaktperson: Jonsereds herrgård

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?