Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

BOKRELEASE med panelsamtal och mingel för boken En strävan efter sanning: Vetenskapens teori och praktik - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

BOKRELEASE med panelsamtal och mingel för boken En strävan efter sanning: Vetenskapens teori och praktik

Seminarium

BOKRELEASE
med panelsamtal och mingel

för boken En strävan efter sanning: Vetenskapens teori och praktik

BOKRELEASE
med panelsamtal och mingel
för boken En strävan efter sanning: Vetenskapens teori och praktik (Studentlitteratur 2019, se länk till smakprov nedan) i vilken Bengt Kristensson Uggla försöker utmejsla en berättelse om vetenskapen bortom både objektivism och relativism med fokus på upptäcktens logik.

Bjud gärna med kollegor och bekanta!

Anmälan skickas senast 25/9 till: administrator.gpcc@gu.se

Under bokreleasen behandlas frågor såsom: Vad är egentligen vetenskap? Vad kan man förvänta sig av vetenskap? Vad skiljer vetenskaplig kunskap från något som inte är vetenskap? Vem eller vad bestämmer var vetenskapens gränser går? Finns det endast en vetenskap - Vetenskapen med stor bokstav i bestämd form, singularis - eller borde vi i själva verket använda pluralform och tala om vetenskaper? Hur förhåller sig i så fall dessa skilda vetenskaper till varandra? Finns det en hierarki av vetenskaper, så att vissa skulle vara viktigare och bestämma över andra, eller är alla vetenskaper jämlika? Hur länge har det förresten funnits vetenskap? När började det hela? Har det alltid funnits vetenskap? Och kan man räkna med att det också i framtiden kommer att finnas vetenskap, eller kan det vi kallar vetenskap möjligen vara ett övergående fenomen förknippad med en epok i historien som snart kommer att vara över? Kan vetenskap ta fel? Är vetenskap alltid bra? Kan vi förvänta oss idel framsteg, livsbejakande och människovänliga resultat av vetenskapen? Varför väcker vetenskapen så många frågor?

Föreläsare: Bengt Kristensson Uggla, Håkan Billig, Inger Ekman, Ola Håkansson, Sven-Eric Liedman och Joakim Öhlén

Datum: 2019-09-27

Tid: 15:30 - 17:30

Kategorier: Humaniora

Arrangör: Centrum för personcentrerad vård vid Götebogrs universitet GPCC

Plats: Academicum, Medicinaregatan 3
Birgit Thilander

Evenemangslänk: Läs mer om BOKRELEASE med panelsamtal och mingel för boken En strävan efter sanning: Vetenskapens teori och praktik

Avgift: Nej - men anmälan till administrator.gpcc@gu.se

Kontaktperson: Jeanette Tenggren Durkan

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?