Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Populärvetenskaplig föreläsning: Scary seafood - den nya maten från havet - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Populärvetenskaplig föreläsning: Scary seafood - den nya maten från havet

Föreläsning

Scary Seafood är projektet som vill väcka nyfikenhet och visa på möjligheterna att nyttja marina organismer som vi i Sverige av tradition eller andra skäl inte äter idag.

Genom profilering av lokala näringslivet kan fler bidra till en mer hållbar marin livsmedelskonsumtion och nya anledningar att resa till Västsverige utvecklas.

Föreläsare: Christin Appelqvist är anställd som förste forskningsingenjör på Lovéncentret Tjärnö. Hon har gjort en pilotstudie på vilka ryggradslösa djur och alger som kan ha en "Scary seafood-attraktion". Christin arbetar vanligen med skötsel av akvarier, information till skolor och allmänhet och med djurförsöksärenden. 2015 disputerade hon på en avhandling om skeppsmaskar.

Datum: 2019-07-25

Tid: 18:00 - 18:45

Kategorier: Miljö, Populärvetenskap, Naturvetenskap

Arrangör: Lovéncentret Tjärnö

Plats: Hörsalen, Lovéncentret Tjärnö

Evenemangslänk: Läs mer om Populärvetenskaplig föreläsning: Scary seafood - den nya maten från havet

Kontaktperson: Martin Larsvik

Telefon: 031-786 96 21

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?