Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Hållbar turism - Globala målen 8 & 12 - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hållbar turism - Globala målen 8 & 12

Föreläsning

FN:s medlemsländer har antagit 17 globala mål för hållbar utveckling i Agenda 2030. I en serie föreläsningar berättar forskare från Chalmers och Göteborgs universitet om målen utifrån sin forskning och vad vi kan göra för att uppnå dem. Vid varje tillfälle berättar två forskare om två av målen och hur de är sammankopplade. Nu är det dags för mål 8 om anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt, samt mål 12 om hållbar produktion och konsumtion. Dessa mål binds ihop bland annat genom de två delmål som handlar om främja en hållbar turism.

Hållbar turism är en viktig aspekt i Agenda 2030 och nämns i både portaltexten och flera av målen. Men går det att definiera vad som menas med hållbar turism? Hur kan turismen bli mer hållbar och vad finns det för verktyg att mäta påverkan på miljö och sociala förhållanden? Och hur kan vi som konsumenter turista mer hållbart? Lyssna på forskare inom turism och hållbar konsumtion som visar på hur forskningen kan bidra med lösningar och få tips på verktyg för en mer hållbar turism.

Föreläsare:

Erik Lundberg, Centrum för turism, Göteborgs universitet
Erik är forskare vid Företagsekonomiska institutionen och föreståndare vid Centrum för turism (CFT) - en tvärvetenskaplig samverkansplattform mellan akademin och näringslivet. CFT har som uppdrag att bidra med kunskapsutveckling inom turismområdet och har en lång tradition av att inkludera ett hållbarhetsperspektiv i kursutbud, samverkansprojekt och forskning.

Jörgen Larsson, Fysisk resursteori, Chalmers
Jörgen är verksam inom forskargruppen för hållbar konsumtion som studerar ett brett spektrum av tvärvetenskapliga konsumtionsfrågor. Särskild vikt läggs vid konsumtionsområden med stora växthusgasutsläpp som flygresor, bilanvändning och matvanor.

Erik och Jörgen har båda varit med och utvecklat webbverktyget klimatsmartsemester.se

Föreläsningen är gratis och öppen för alla. Antalet platser är begränsat.

Anmälan krävs inte, men vi bjuder föranmälda på fika i Ekocentrums kafé från och med kl 17.00.

Anmäl dig här

Föreläsare: Erik Lundberg
Jörgen Larsson

Datum: 2019-11-06

Tid: 18:00 - 19:30

Kategorier: Hållbar utveckling

Arrangör: Göteborgs centrum för hållbar utveckling i samarbete med Ekocentrum & Göteborgs FN-förening

Plats: Ekocentrum Aschebergsgatan 44

Evenemangslänk: Läs mer om Hållbar turism - Globala målen 8 & 12

Kontaktperson: Mikael Östblom

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?