Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Teknik- och vetenskapshistoriska seminariet: Henrik Björck om Handelshögskolan i det högre utbildningssystemet

Seminarium

Teknik- och vetenskapshistoriska seminariet gästas av Henrik Björck, som presenterar texten "Handelshögskolan i det högre utbildningssystemet".

Henrik Björck, professor i idé- och lärdomshistoria vid Göteborgs universitet, presenterar kapitel 5, "Ekonomerna", i ett större pågående projekt: Vetenskapshistorisk hattparad: Forskarutbildningarna i det svenska högskolesystemets historia.

Projektet syftar till att ge ett korrektiv till en universitetscentrerad historieskrivning om den högre utbildningen och nya perspektiv på det danande av forskare som är centralt för det moderna samhällets professionella kunskapsförsörjning.

Texten kan rekvireras från henrik.bjorck@lir.gu.se en vecka i förväg.

Teknik- och vetenskapshistoriska seminariet är ett samarrangemang mellan Avdelningen för teknik, vetenskap och samhälle vid Chalmers och institutionen för litteratur, idéhistoria och religion vid Göteborgs universitet. Seminarieansvariga är Gustav Holmberg (GU), gustav.holmberg@lir.gu.se, och Per Lundin (Chalmers), per.lundin@chalmers.se.

Datum: 2019-12-19

Tid: 15:15 - 17:00

Kategorier: Idéhistoria

Plats: Humanisten,Renströmsgatan 6
H821, Språkskrapan

Kontaktperson: Gustav Holmberg

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2018-10-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?